Друга дружина мого батька була гарною жінкою. І коли я вирішила їй допомогти – моя рідна мама вчинила найпідлішим чином.

Мої батьки розлучилися у мій останній рік навчання у школі. Хоча я розуміла, що вони дорослі люди, які зробили свій власний вибір, мені було дуже боляче. Після їхнього розлучення я жила з матір’ю, а батько, не домагаючись поділу майна, переїхав назад до села своєї матері. Через рік ми дізналися, що батько знову одружився на жінці з рідного села – вдові, яка була старша за нього на 5 років. Моя мати, незважаючи на те, що була ініціатором розлучення, була глибоко засмучена цією звісткою. Особливо її зачепило те, що батько так швидко забув її, тож заборонила мені спілкуватися з ним.

Advertisment

Будь-яке спілкування з батьком мало відбуватися таємно, щоб не засмучувати її. Згодом я закінчила школу, вступила до університету і, переїхавши за кордон, оселилася в Канаді з чоловіком та дітьми. Я підтримувала маму фінансово, щоб вона мала все необхідне. Мій батько помер 8 років тому, коли я тільки збиралася до Канади. Мені вдалося побувати на його похороні. З того часу я зрідка спілкувався з тіткою Наташею – другою дружиною мого батька. Це була добра жінка, яка дбала про мого батька до останнього дня його життя.

З почуття подяки я одного разу послала їй гроші на встановлення гідного пам’ятника батькові , попросивши зберегти це в таємниці від мами. Нещодавно я дізналася, що тітка Наташа захворіла, і їй потрібні гроші на лікування. Не роздумуючи, я надіслав їй значну суму. Однак, коли мама дізналася про це, вона гнівно звинуватила мене в тому, що я зрадила її – “допомагаючи суперниці”. Не можу зрозуміти реакцію своєї матері. Чому вона досі так низько поводиться?

Advertisment

Leave a Comment